18 Ekim 2012 Perşembe

Kitap Kurdu: Zaman Yolcusunun Karısı


"Sonunda kaybetseniz bile hayatta kısa bir süreliğine çok mutlu olmak, bir ömür boyu orta karar yaşamaktan iyidir." Clare

Televizyon izlerken birden hayallere daldım ve okuduğumda çok etkilendiğim bir kitap aklıma geldi. Bütün ayrıntılarıyla birden aklıma gelmişken buraya bu yazıyı yazmadan uyuyamazdım. Belki bu kitabı çoğunuz okudunuz, belki de adını duydunuz, hatta belki filmini izlediniz ama "nasılsa filmi izledim" mantığıyla kitabı okumadınız. Okuyunuz bu kitabı, kaçırmayınız.


 Son zamanlarda beni ağlatan tek kitap desem abarttığımı düşünebilirsiniz, bence düşünün ve bu düşünceniz merakınızı dürtsün ve bu yapıtı okuma arzunuzu tetiklesin. Çünkü bu kitap bunu hak ediyor. Ben ki bilim kurgu kitaplarının içine bir türlü giremeyen bir kişilik, bu kitabı okurken karakterlerin yanında otururken buldum kendimi. Bunun nedeni bilim kurgunun incelikle gerçek hayatın içine enjekte edilmesiydi. Sanki yaşananlar gerçekte olabilecek kadar doğal ve masum. Bazılarımızın arzuladığı "geçmişe-geleceğe gidebilme isteği" ana karakterin yaşadığı sorun. Ana karakterimiz Henry, "genetik krono bozukluğu" diye adlandırılan bir sağlık sorunuyla yaşamak zorunda. Bu hastalık onu istemediği ve kontrol edemediği anlarda zamana yolculuk yapmasına neden oluyor. Daha önce sorun demiştim, işte sorun onun bu durumumu kontrol edememesi. Bazen duygusal bir anda, bazen huzuru bulmuşken, bazen uyurken bulunduğu yerden kaybolup kendini bilmediği bir tarihte farklı bir mekanda buluyor, hem de giysisiz, beş parasız. Bazen bu geziler Henry'nin geleceğini belirler. İşte Henry hayatının aşkıyla da bu gezileri esnasında tanışır.
 Clare zengin bir ailenin kızıdır. Çok küçük yaşlarda evlerinin önündeki çayırda oyun oynarken, çalılıkların arasında beliren bir adam hayatını tamamen değiştirir. Bu Henry’dir. Zamanda yolculuk ettiği sırada Clare ile tanışan Henry, çayıra yapacağı birçok ziyaret ile birlikte Clare ile yakınlık kurmaya başlar. Ancak ilk tanıştıklarında Clare henüz 6, Henry 36 yaşındadır. Clare 18 yaşına gelene kadar Henry onun eğitmeni, arkadaşı ve sonunda kocası olur.
  Uzun uzun bütün hikayeyi anlatmayacağım ki okumak için daha fazla meraklanın :) . Henry ve Clare'in hikayesini hem Henry'nin ağzından hem de Clare'in ağzından dinleyeceksiniz. İkisinin de duygularına şahit olacaksınız.
  

0 yorum:

Yorum Gönder