8 Ekim 2010 Cuma

Hafta sonu kaçamağı: Hüseyin Çağlayan Sergisi

Sanatçı Hüseyin Çağlayan'ın 1994-2010 yıllarında hazırladığı eserleri, 15 Temmuz- 24 Ekim tarihleri arasında İstanbul Modern'de sergileniyor. Bu sergi vesilesiyle Hüseyin Çağlayan " sanatın ve modanın önde gelen temsilcisi" olarak anılıyor.


Hüseyin Çağlayan'ın sergide  tasarımlarını sergileme tarzı hikayeci tarzda. Zeytin dalları sulayan mankenler, ellerinde temizlik bezi sanki cam silecekmiş gibi duran kadınlar, elinde kahve fincanı tutan figürler ... Tasarımın bizzat kendi anlamından çok mankenin eylemine odaklanmakta. 




Sergideki her tasarım, kulaklıklar yoluyla, Hüseyin Çağlayan'ın açıklamalarıyla anlatılmakta ve böylece ziyaretçilerin yapıtları anlaması kolaylaştırılmakta.

Hüseyin Çağlayan'ın sergisi ,  İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçı Birlikleri'nin organizyonu ve İstanbul 2010 Kültür Başkenti  Ajansı katkılarıyla gerçekleştiriliyor.

Moda meraklıları , tasarımla ilgilenen kişiler ve de sıradışı müze meraklılarının  bu sergiyi gezmelerini şiddetle tavsiye ederim.



Kısaca Hüseyin Çağlayan:  Hüseyin Çağlayan 1970 yılında Lefkoşa'da doğmuş. Eğitimine Kıbrıs'ta başalyıp , Londra'da devam etmiş. 1993 yılında, Londra'daki Central Martins Sanat veTasarım okulundan mezun olmuş.

0 yorum:

Yorum Gönder