6 Kasım 2010 Cumartesi

Haftasonu kaçamağı: Edge of Arabia sergisi

Sami Al-Turki-Marhabba

5 Kasım- 26 Aralık tarihleri arasında gerçekleşecek olan serginin açılışına davetliydim. "Transition" olarak adlandırılan bu sergi, Orta doğu'daki genç ve  çağdaş sanatçıları desteklemek için sergileniyor. Genç sanatçıların en büyük destekçisi ise Deutsche Bank. İstanbul hariç bir çok ülkede gerçekleşen bu serginin amacı; Suudi sanatını desteklemek ve küresel toplumun kültürel gelişimine katkıda bulunmak.
 Sergide sizi 5 oda karşılıyor; Ben'in yüzyılı, yalnız dua, video sanatının doğuşu, tüketim krallığı ve elçilere mesaj.
Shadia&Raja Alem-Negative no more



  İlk odada Suudi sanatçılar kişisel portrelerini sunuyorlar.Sanatçılar bir dizi araç kullanarak, küresel bir içerikte Suudi toplumundaki kimlik kavramlarını sorguluyorlar. Odada resimleri bulunan sanatçılar: Shada & Raja Alem, Manal Al-Dowayan, Abdullahnasser Grahem, Yousef Alshaıkh.




Noha Al Sharif-Humbly & devout

İkinci odada pek çok Suudi sanatçı, inanç, ruhsallık ve batıl inanç konularındaki kişisel deneyimlerini paylaşmış. Sanatçılar görüşlerini fotoğraf , heykeller, kaligrafi, geometri ve tezhip gibi geleneksel teknikleri kullanarak anlatmışlar. Bu odadaki sanatçılar; Noha Al Sharif, Ahmed Mater, Faisal Samra, Wesam Bakksk, Lulwah Al-Homoud, Hossain Al-Mohassan, Nasser Al-Salim ve Ayman Yossri.





Ahmed Mater-CCTV

Üçüncü odada Suudi sanatçıların yeni jenerasyon video sanatını, içinde yaşadıkları ve onları tanımlayan çağdaş dünyayı yansıtmak için kullandıklarını görüyoruz. Odada eserleri bulunan sanatçılar: Fahad Al-Getham, Ahmed Mater, Faisal Samra, Hala Ali, Sami Al-Turki ve Abdulmasser Grahem.



Ahmed Mater-Yellow Cow
 Dördüncü  odada Suudi sanatçılar tüketim toplumunu konu alıyor.Tüketim toplumu olup kimliğini kaybeden kültürlere bir gönderme olarak hazırlanan bu oda, inanç, dil, cemaat unsurlarına karşı bazı yeni çağdaş takıntıları göstermeye çalışıyor. Odada eserleri bulunan sanatçılar; Ahmed Mater, Bassem Alsharqı, Bandar Alromaih, Sami Al-Turki, Abdulnasser Gharem, Ayman Yossri.
 





Manal Al-Dowayan-Satalite Hallucination


Beşinci yani son odada sanatçıların geleceğe dair umutları ve korkuları ile ilgili eserler görüyoruz. Odada eserleri bulunan sanatçılar; Manal Al-Dowayan, Maha Malluh, Seddiq Wasil, Farouk Kondakaji, Sami Al-Turki, Mohammed Al Ghamdi ve Abdulnasser Gharem.





   Sergiyi sizler için dikkatlice gezip bütün bilgileri aktarmaya çalıştım. Açılışta birçok ünlününde katıldığı bu sergiye gitmenizi önemle tavsiye ederim.





1 yorum:

  1. Canım blog dünyasına hoşgeldinnnnn!!! Ne giysen yakıştırdığını ve farklı olduğunu bildiğim için buradan da çok zevkli paylaşımlar çıkaracağına eminim. Sıkı takipçin olacağım.

    YanıtlaSil