31 Ekim 2011 Pazartesi

Gidilmelik Sergiler: Fiktion Okzident


Almanya ve Türkiye arasında imzalanan İşçi Alımı Anlaşması’nın 50. yılını çeşitli kültür ve sanat etkinlikleriyle kutlayan Goethe Enstitüsü’nün, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi işbirliği ile düzenlediği “Fiktion Okzident” başlıklı sergisi; 30 Ekim Pazar günü MSGSÜ Tophane- i Amire Kültür ve Sanat Merkezi’nde açıldı. On dokuz sanatçının eserlerinin yer aldığı sergi, 26 Kasım’a kadar devam edecek.
“Fiktion Okzident” sergisinde eserleriyle yer alan sanatçılar; Banu Birecikligil, Altan Çelem, Neco Çelik, Timur Çelik, Nezaket Ekici, Esra Ersen, Ali Kepenek, Azade Köker, Sedat Mehder, Kınay Olcaytu, İrfan Önürmen, Denizhan Özer, Ferhat Özgür, Şener Özmen, Esat Tekand, Cengiz Tekin, Nurseren Tor, Vahit Tuna ve Hanefi Yeter.

Sergi, Türkiye-Almanya ilişkilerini kalıcı bir biçimde tamamen yeni bir toplumsal ve politik temele dayandıran, Türkiye’den Almanya’ya işçi göçünün 50. yıldönümü nedeniyle tasarlandı. Serginin içeriği iki kültür politikası alanına dayanıyor. Birinci alan, Almanya’ya göç ve toplumsal değişimleri konu edinen ve bu değişimleri dillendiren verimli bir Türkiye-Almanya sanat gelişimi ile tanımlanıyor. İkinci alan ise, Türkiye’de Batı’nın algılanışı ile globalleşme ve göç sonucunda kültürel ve toplumsal değişimlere odaklanıyor.

MSGSÜ Tophane-i Amire Kültür ve Sanat Merkezi’nde açılan “Fiktion Okzident” sergisi, 26 Kasım’a dek ziyaret edilebilecek.

Goethe Enstitüsü, serginin yanı sıra; aynı konuya farklı açılardan değinen çeşitli edebiyat ve film etkinlikleri, farklı kültürel ve toplum-bilimsel projeler gerçekleştiriyor.

Ali Kepenek Mittelteil klein

Altan Celem - Kopru Yolu II

Banu Birecikligil  - kucak


Hanefi Yeter-Arbeitsvertrag (1977,OIl,Holz)


Nurseren Tor-NT01

Şaşkın ben sergide




Bilgi İçin:    Goethe-Institut İstanbul Yeni Çarşı Cad. 32 
34433 Beyoğlu - İstanbul, Türkiye 
Tel: +90 212 2492009 
Faks: +90 212 2525214 
info@istanbul.goethe.org 
www.goethe.de/istanbul



0 yorum:

Yorum Gönder